Osteopati-Massage-Laser-Ultraljud-Löplabb-Skor-Inlägg-Träning

Med denna helkroppsbehandling av leder och muskler samt punktinsats av laser, ultraljud och övningar, rensar jag låsningar och spänningar som gör din kropp rörlig och smärtfri under en längre tid.

Din kroppshållning är mycket viktig

I stående neutral hållning ser vi tillsammans vilka avvikelser kroppen gör i förhållande till en optimal hållning. Du skall ha en linje från öra-axel-höft-knä-ankel. Fötterna skall peka rakt fram. Axlarna skall vara i linje m.m. Du blir medveten om avvikelserna och vilka muskler som jobbar mer än andra, redan här kan du träna dig dagligen genom att tänka rätt. På bänken får du Osteopatisk behandling och från topp till tå inklusive massage på rygg och nacke.
En rörelseanalys där du själv får koll på vilka muskler som är för korta och som påverkar din hållning som ger smärta. Beroende på person, kropp och smärtområde m.m väljer man specifika behandlingar för bästa resultat. Vi ser tillsammans efter behandlingen om kroppen har ändrats i position och kroppshållning jämfört med det vi såg från början. Du får med dig ett par enkla övningar som gör att din hållning stärks i rätt position.

Jag rekommenderar denna kroppsservice ett antal ggr per år oavsett om du har ont eller inte. En besiktning på kroppen. Tillsammans med rätt skor och formgjutna inlägg för DINA fötter, svävar du på moln med ny energi.

Auktoriserad återförsäljare av Tempur-kuddar

Jag är auktoriserad återförsäljare av Tempurs ergonomiska kuddar. Tempur tillverkar ergonomiska kuddar och madrasser för att ge ett vilosamt stöd som lindrar obehag i huvud, nacke, skuldror och kropp under hela natten.

Osteopati

En väl etablerad manuell medicinsk behandlingsform från USA (1874) som används för att diagnostisera och behandla muskel- och skelettskador. Osteopaten ser kroppen som en helhet och behandlar hela kroppen oavsett var problemet sitter. Alla system är beroende av varandra. Syftet är att minska störningar och därmed öka kroppens självläkande kraft med osteopatiska manuella metoder anpassat efter patienten.
Det är orsaken till det onda vi vill komma åt, inte symptomen.

Alla är individer med olika symptom, orsaker och bakgrund. Därför anpassas behandlingen individuellt efter varje patient. Osteopati är stort i Storbritanien, USA där osteopater jämställs med läkare. Finns också i Nya Zeeland, Australien och Västeuropa.

Fakta om osteopati

Osteopati är den äldsta och ursprungliga formen inom manuell medicin. Det grundades i USA av Andrew Taylor Still (1828-1917) i mitten på 1800-talet. Namnet Osteopathy kommer från de latinska orden för ben (os) och sjukdom (pathology). I USA och England är Osteopaten en del av den etablerade medicinska vården och jämställd med leg. läkare. Utövas i stor delar av västeuropa. I Sverige finns idag ca 300 aktiva Osteopater. Utbildningen är 4-5 år och utbildningen finns i Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg. Utbildningen leder till en Bachelor of Healthcare med 240 hp från Metropolia University of Applied Science i Helsingfors.

Tre principer som ligger till grund för Osteopatin

Kroppen är en helhet.

Struktur och funktion relaterar till varandra.

Kroppen har en självläkande förmåga.

Massage

I min behandling ingår massage på rygg och nacke för maximal blodgenomströmning och avslappning av musklerna. Spända och ömma muskler slappnar av eller stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet. Utför Svensk Klassisk Massage. Certifierad Massör genom Branchrådet BKM

Laser

Effektiv behandling av smärta och inflammationer helt utan biverkningar.

Punktlaser används över smärtområdet för omgående smärtstillande verkan.

Laserbehandling förkortar den inflammatoriska fasen och används mycket till idrottsskador, inflammationer, muskelskador m.m. Laserljuset absorberas i cellen och sätter igång fotokemiska och fotobiologiska processer i vävnaden vid vissa energidoser ljus. Läkningsprocessen sätts igång som ger smärtlindring och antiinflammatorisk effekt. Laserljuset mäts i joule som är energi, så man kan säga att man ger det skadade området en dos extra energi för att tillfriskna.

Ultraljud

Ultraludsvågor sätter igång blodcirkulationen bättre än massage. Används vid större muskelskador och där behov av blodgenomströmning behövs.